Gdańsk, ulica Podmłyńska od strony zachodniej / fotografia Karol Nowaliński. - Nowaliński, Karol (1935- ). (1980)
Przedstawia ulicę Podmłyńską, widok spod Baszty Jacek na kośćiół św. Katarzyny, na pierwszym planie skrzyżowanie ulicy Podmłyńskiej z Podwalem Staromiejskim, około 1988 r.