Ex Libris Dr. Med. Arthur Brăuer / Emil Kotrba. - Kotrba, Emil (1912-1983) (1960)
Siedzący mężczyzna z lupą w ręku, oglądający grafiki otoczony przez cztery nagie kobiety. U dołu napis: Ex Libris Dr. Med. Arthur Brăuer. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.