Publicandum. [Incipit] Wenn von Seiten Eines Königl. ,,, Gouvernements die drigendsten Vorstellungen und Beschwerden über die Einsaassen der zu dieser Stadt gehörigen Dorffschaften in Rücksicht der von ihnen vernachläßigten Pflichten zur Anhaltung und Einbringung der Deserteurs von hiesieger Garnison ... - Bentzmann, Johann (1727-1795).; Wedel, Daniel Ludwik (1730-1822). ([Danzig] : [Wedel Daniel Ludwig], 1794)
Rozporządzenie Johanna Bentzmanna dotyczące zachowania wobec dezerterów z garnizonu leżącego na Mierzei Wiślanej.
Data i miejsce wydania na podstawie datum. Drukarz na podstawie katalogu historycznego PAN BG.
Katalog norm prawnych władz miasta Gdańska (XV-XVIII wiek), Babnis M.; Penkalla E. - Gdańsk 2005 nie notuje
Estr. XV-XVIII nie notuje
BVB online nie notuje
Keywords: Dezercja; Mierzeja Wiślana; Gdańsk (woj. pomorskie ; okolice); Rozporządzenie; Publikacje urzędowe i akty prawne