Ex Libris Etienne Nys / GG. - Gaudaen, Gerard (1927-2003) ([wydawca nieznany], 1967)
Na otwartej dłoni ustawiony statyw z ekranem oraz ułożony stos książek, na nich ustawiony projektor, na ekranie widok miasta nad rzeką. Napis: Ex Libris Etienne Nys, sygnatura artysty w obrębie kompozycji.