Aus Meinen Büchern Clara Schrauth H. B=G. - Schrauth, Clara (1890)
Przedstawia nagiego chłopczyka stojącego na dużej księdze, obok niego kielich wielkiego kwiata, u dołu napis: Aus Meinen Büchern Clara Schrauth. Sygn. aut. w obrębie kompoz.