Dwa płuca Europy, czyli Tradycja cyrylo-metodejska w nauczaniu Jana Pawła II / Aleksander W. Mikołajczak. - Mikołajczak, Aleksander Wojciech (1957- ).
1. Słowiański Papież. 2. Patroni Europy. 3. Duchowi przywódcy. 4. Apostołowie Słowian. 5. Święci ekumeniczni.