Dwa płuca Europy, czyli Tradycja cyrylo-metodejska w nauczaniu Jana Pawła II - Mikołajczak, Aleksander Wojciech (1957- ). (2001)
1. Słowiański Papież. 2. Patroni Europy. 3. Duchowi przywódcy. 4. Apostołowie Słowian. 5. Święci ekumeniczni.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Jan Paweł -- II -- (papież ; -- 1920-2005); Metody -- (święty ; -- ok. 815-885); Cyryl -- (święty ; -- ok. 827-869); Nauczanie papieskie; Słowianie; Europa; Artykuł z pracy zbiorowej