[Afisz teatralny. Incipit] Danziger Theater. Heute Donnerstag, den 6. August 1829, Der Freischütz : große romantische Oper in 3 Aufzügen. Dichtung von Friedrich Kind. Musik von C. M. von Weber. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1829)
Afisz przedstawienia "Der Freischütz. Große romantische Oper in 3 Aufzügen" z tekstem Johanna Friedricha Kinda i muzyką Carla Marii von Webera.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Kind, Johann Friedrich -- (1768-1843).; Weber, Carl Maria von -- (1786-1826). -- plakaty; Stadttheater (Gdańsk) -- 19 w. -- druki ulotne; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w; Teatry -- Polska -- Gdańsk -- 19 w. -- druki ulotne