Exlibris Hermann Wiese Ek tōn hellīnikōn E. - Weidenhaus, Elfriede (1931- ). (1980)
Przedstawia na pierwszym planie martwego Patroklesa trzymanego w ramionach przez Achillesa. W głębi budowle Troi, statki w zatoce i maszerujące wzdłuż wybrzeża wojsko greckie. U dołu napis: Exlibris Hermann Wiese Ek tōn hellīnikōn. Pod wyciskiem płyty ołówkiem podpis aut.