Exlibris Hermann Wiese Ek tōn hellīnikōn - Weidenhaus, Elfriede (1931- ).; Wiese, Hermann (1935-2009). ([S.l., 1980)
Przedstawia na pierwszym planie martwego Patroklesa trzymanego w ramionach przez Achillesa. W głębi budowle Troi, statki w zatoce i maszerujące wzdłuż wybrzeża wojsko greckie. U dołu napis: Exlibris Hermann Wiese Ek tōn hellīnikōn. Pod wyciskiem płyty ołówkiem podpis aut.
Data wyd. wg inwentarza zbioru ekslibr.