Ex Libris Tadeusza Seweryna / Witold Korski. - Korski, Witold (1918-2003) (1943)
Na leżącej księdze klęcząca dziewczyna w wieńcu na głowie i z dzbanem w ręku, u dołu napis: Ex Libris Tadeusza Seweryna. Sygnatura artysty, monogram wiązany WTK w obrębie kompozycji.