Obiad pożegnalny - Stankiewicz, Mamert (1889-1939).; Gdynia-Ameryka Linie Żeglugowe (Warszawa : Gdynia-Ameryka Linie Żeglugowe, 1936)
Menu pożegnalne z rejsu na M/S Piłsudski w sierpniu 1936 r. z podziękowaniem i pożegnaniem od kpt. Mamerta Stankiewicza.
Keywords: Gdynia-Ameryka Linie Żeglugowe -- druki ulotne; Piłsudski (liniowiec oceaniczny).