Ex Libris Stefana Żyndy W. Ś. - Świerczyński, Wacław (1895-1987) (1938)
Przedstawia dwóch harcerzy, jeden niesie sztandar, drugi gra na werblach. Napis u góry: Ex Libris, u dołu: Stefana Żyndy. Sygn. aut. w obrębie kompoz.