Aus Den Büchern Von Dr. Joseph Klüber [Mathilde Ade]. - Ade, Mathilde (1877-1953) (1908)
Przedstawia mężczyznę wlewającego przez lejek płyn z buteli z napisem Geist, do głowy, siedzącej z wrzecionem w łapach, małpie. Obok leży klucz z napisem: Überschnappt No 6, w głębi leży książka, butelka z lekarstwem i łyżka. W lewym rogu tarcza z pająkiem i pajęczyną, w prawym rogu napis: Herrn Dr. K. L. Übersepp Gewidmet Von Der Übertänzerin Adele. Jm [!] Karneval 1908. Nad ramką napis: Aus Den Büchern, rozdzielony butelką z lekarstwem i dwoma łyżkami oraz tarcza z królewną siedzącą przy kołowrotku. Pod ramką napis: Von Dr. Joseph Klüber.