Europa bogata w kapliczki przydrożne / Tadeusz Fitych. - Fitych, Tadeusz (1948- ).
1. Czytając nie tylko znaki czasu. 2. Duchowość pasyjna dominantą przesłania małej architektury sakralnej. 3. Znaczenie i religijno-kulturowe przesłanie krzyży i kapliczek przydrożnych. 4. Krzyże pokutne kultowym i architektonicznym pomostem dla nowożytnych pomników religijnych. 5. Kamienne pomniki a opowiadania i legendy ludowe. 6. Niemi świadkowie modlitwy i duchowego odrodzenia. 7. Europejskie pomniki wiary "busolą" życia chrześcijańskiego.