Widok na Gdańsk od strony południowej / fotografia Karol Nowaliński. - Nowaliński, Karol (1935- ). (1980)
Przedstawia widok ogólny południowej strony Gdańska, widoczna ulica Okopowa i klasztor Franciszkanów, około 1985 r.