Das Höckerthor in Danzig Fr. Bils. - Bils, Friedrich Heinrich (1801-1853) (Verlag der Buch- u. Kunsthandlung v. Fr. Sam. Gerhard in Danzig, 1840)
Przedstawia widok na Motławę i Długie Pobrzeże w Gdańsku z Bramą Straganiarską na pierwszym planie.