Ulica Długa, w czasie odbudowy - rusztowania (widok z Bramy Złotej) - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986). ([Gdańsk], 1954)
Przedstawia ul. Długą podczas odbudowy, po obu stronach ulicy widoczne rusztowania, w głębi Ratusz Głównego Miasta, 1954 r.
Tyt. zdjęcia nadany przez fotografa na rewersie.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Ratusz Głównego Miasta (Gdańsk, Polska) -- fotografie; Ulica Długa (Gdańsk, Polska) -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie