Aktualność życia kontemplacyjnego według wypowiedzi Urzędu Nauczycielskiego Kościoła ostatniego dwudziestolecia - Bielecki, Jan (1945- ). (1984)
1. Kontestacja życia kontemplacyjnego. 2. Aktualność życia kontemplacyjnego w naszych czasach.
Tytuł nagłówkowy.
Streszczenie w języku włoskim.
Keywords: 1901-2000; 1945-1989; Duchowość katolicka; Kontemplacja; Magisterium Kościoła; Zakony; Artykuł z pracy zbiorowej