Ex Libris Jerzego Giżyckiego / Zb. Janeczek. - Janeczek, Zbigniew (1946- ). (1980)
Głowa kobiety, nad nią wisi pionek szachowy, w lewym górnym rogu część szachownicy z figurami i fragment zapisu szachowego. U dołu napis: Ex Libris Jerzego Giżyckiego, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.