Ex Libris Jerzego Giżyckiego - Janeczek, Zbigniew (1946- ).; Giżycki, Jerzy (1919-2009). (1980)
Głowa kobiety, nad nią wisi pionek szachowy, w lewym górnym rogu część szachownicy z figurami i fragment zapisu szachowego. U dołu napis: Ex Libris Jerzego Giżyckiego, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.
Data według inwentarza zbioru ekslibrisów PAN BG.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1970-2000.