Aleksander Ostrowski - Panna bez posagu : dramat w 4 aktach / Państwowy Teatr "Wybrzeże". (Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1954)
Program teatralny premiery 22.10.1954 r. Reżyser: Łazarz Kobryński, asystent reżysera: Jerzy Grzybowski.