Exlibris J. M. Spoorenberg - Battermann, Johannes (1909-1999).; Spoorenberg, J. M. ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1959)
Przedstawia hokeistę, u dołu napis: Exlibris J. M. Spoorenberg, niżej tarcza z literą S na tle flagi, na obramowaniu której napis: koninklijke hockey nederlandsche bond. Pod wyobrażeniem autograf artysty i data.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty.
Keywords: Ekslibrisy -- Holandia -- 1945-1970.