[Portret Wilhemiusa Misocacusa, medyka i astronoma gdańskiego] - Leest, Antoon van (1545-1592). ([Belgia], 1574)
Przedstawia doktora medycyny i astrologa gdańskiego Wilhelm Misocacus.
Tytuł na podstawie informacji źródłowych.
Miejsce wydania na podstawie działalności autora.
Sygnowany na płycie stołu po lewej: A. Vl.
Nad wizerunkiem napis: EFFIGIES D. GVILHELMI MISOCACI Medici & Astronomi Gedanensis.; pod wizerunkiem: Matthaei 16 / Quum coeperit esse vespera dicitis / Serenitas erit, Nam rubet coelum. Et / mane: Hodie tempestas. Rubet enim / coelum triste. Hypocritae, faciem coeli / scitis dijudicare, & signa vero tempo- / rum non potestis.; w kartuszu: WILHELMUS MISOCACvS AETATIS.SVAE 63; nad kartuszem: 1574; wokół busoli: FATO PRVDENTIA MAIOR.
Jak żywa jest martwa natura?. - Słupsk, 2006
Keywords: Grafika -- Belgia