Gdańsk. Kościół dominikański, bazylika św. Mikołaja w XIII-XIV. Ołtarz Wielki - w ołtarzu Święci polscy : Stanisław, Jacek, Czesław, Kazimierz Dominican church, basilica of St. Nicholas, XIII-XIV c. High altar. On the altar Polish saints: Stanislaus, Jacek, Ceslaus, Casimir = Eglise dominicaine, basilique de st. Nicolas du XIII-XIV s. Maitre-autel au dessus de l'autel les saints polonais: Stanislas, Hyacinthe, Ceslas, Casimir. (P.P.Z.G., 1945)
Przedstawia wnętrze bazyliki św. Mikołaja w Gdańsku, Ołtarz Główny. Zdjęcie prawdopodobnie sprzed wojny, ok. 1935 r.