Geotożsamość diasporyczna : o potrzebie zwrotu topograficznego w polonijnych badaniach kulturowo-literackich w USA / Anna Brzozowska-Krajka. - Brzozowska-Krajka, Anna (1950- ).
Słowa kluczowe: geotożsamość, geopoetyka, diaspora, polska diaspora w USA, topoanaliza.