Ephraim Praetorius Dantisci Verbi Divini Minister. ([Niemcy], 1690)
Przedstawia portret w popiersiu Ephraima Praetoriusa (1657-1723) w otoczeniu bogatego ornamentu.
U dołu w polu kompozycji, poniżej portretu, w dekoracyjnym kartuszu tytuł-podpis: Ephraim Praetorius Dantisci Verbi Divini Minister. Aetat 42. Offici 15.
Autor nieznany, praca niesygnowana.
Miejsce i czas powstania na podstawie tematu i techniki.
Keywords: Grafika portretowa -- 17 w; Grafika portretowa -- 18 w