Gdańsk. Kościół dominikański, bazylika św. Mikołaja w XIII-XIV. Kazalnica z roku 1715 Dominican church, basilica of St. Nicholas, XIII-XIV c. The pulpit from 1715 = Eglise dominicaine, basilique de st. Nicolas du XIII-XIV s. Chaire de l'année 1715. (P.P.Z.G., 1945)
Przedstawia wnętrze bazyliki św. Mikołaja w Gdańsku, ambona, ok. 1935 r.