Gdańsk. Kościół dominikański, bazylika św. Mikołaja w XIII-XIV. Kazalnica z roku 1715 Dominican church, basilica of St. Nicholas, XIII-XIV c. The pulpit from 1715 = Eglise dominicaine, basilique de st. Nicolas du XIII-XIV s. Chaire de l'année 1715. - Zakłady Graficzne (Poznań). ([Poznań : P.P.Z.G., 1945)
Przedstawia wnętrze bazyliki św. Mikołaja w Gdańsku, ambona, ok. 1935 r.
Data wg działalności druk.
Tyt. w jęz. pol., ang. i franc.
Keywords: Karty pocztowe -- Polska -- Gdańsk; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- karty pocztowe