Ex Libris Dr Med. A. Bräuer In Arte Pax / B. - Blossfeld, Karl (1892-1975) (s.n.], 1950)
Przedstawia na pierwszym planie olbrzyma w hełmie na głowie, walczących ludzi, ruiny i pożary. W głębi krajobraz wiejski, u góry wśród promieni słonecznych twarz kobiety. U dołu napis: Ex Libris Dr Med. A. Bräuer. Sygn. aut. i data w obrębie kompoz.