Ex Libris [Mariana Ratusznego] / K. Krzywka. - Krzywka, Ryszard (1925-2009) (1959)
Na trapezoidzie schematyczny zarys twarzy, napis Ex Libris (słowo libris w odbiciu lustrzanym). Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.