Katownia i Strzelnica Św. Jerzego fot. Tadeusz Wański. - Wański, Tadeusz (1894-1958) (Tadeusz Wański HON EFIAP Art. Fotografik Z. P. A. F., 1953)
Przedstawia Katownię i Dwór Bractwa św. Jerzego, widok od Targu Węglowego, 1953 r.