Ex libris Ing. V. Zdĕnovec - Cinybulk, Vojtech (1915-1994).; Zděnovec, Vladimir (1906-1980). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1960)
Kobieta w stroju ludowym rysuje pędzielkiem na ścianie ludowy motyw roślinny. Wzdłuż prawej krawędzi napis: Ex libris Ing. V. Zdĕnovec. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf autora.
Na odwrocie pieczątka z nazwiskiem artysty i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Czechosłowacja -- 1945-1970.