[Pejzaż] / Zofia E. Fijałkowska. - Fijałkowska, Zofia (1909-1989) (1938)
Przedstawia pejzaż górski. Po lewej stronie kompozycji rozległa rzeka, po prawej, na brzegu, grupa góralskich domów. W tle wysokie góry.