Wassa Żelaznowa : sztuka w 3 aktach w przekładzie Maksyma Gorkiego - Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Państwowy Teatr Wybrzeże, 1950)
Afisz informujący o premierze 6.09.1950 r. Reżyseria: Jerzy Walden.
Keywords: Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- druki ulotne; Afisze -- Polska -- 1945-1990.; Afisze -- 1945-1990.