Ex Libris Ludwig Saeng Leo Kayser. - Kayser, Leopold (1868-1933) (1908)
Przedstawia w wieńcu laurowym popiersie poety Friedricha Hebbela na tle morza, nad którym krążą mewy. Napis u góry: Ex Libris, u dołu Ludwig Saeng. Nazwisko aut. i data w obrębie kompoz.