[Dysonans] / KGorski. - Gorski, Konstanty (1868-1934) (1895)
Przedstawia parę w eleganckich strojach we wnętrzu pokoju. Mężczyzna dotyka ręką pleców kobiety, która odsuwa się od niego w geście niemiłego zaskoczenia.