[Afisz. Incipit:] Pan Twardowski balet Ludomira Różyckiego ... / Państwowa Opera i Filharmonia Bałtycka w Gdańsku. ([wydawca nieznany], 1956)
Afisz informujący o balecie 31 stycznia, 5 i 7 lutego 1956 r. Gdańsk-Wrzeszcz. Choreografia i reżyseria: Janina Jarzynówna-Sobczak, dekoracje: Wojciech Sieciński i Janusz Tartyłło, dyrygent: Zdzisław Bytnar, kostiumy: Alicja Bobowska i Anna Lecewicz.