Johannes Carolus Weidmann Diacon ad Aedam SS Trinitatis Natus ARS 1719 d. 6 Octobr. - Deisch, Matthaeus (1724-1789).; Wessel, Jacob (1710-1780). (Gdańsk, 1779)
Przedstawia portret w ujęciu 3/4 Johannesa Karola Weidmanna.
U dołu kompozycji tytuł-podpis: Johannes Carolus Weidmann Diacon ad Aedam SS Trinitatis Natus ARS 1719 d. 6 Octobr.
W dolnych narożnikach kompozycji sygnatury autora wzoru i autora, miejsce i czas powstania: Jac. Wessel pinx. 1778, Matth. Deisch sc. 1779.
Keywords: Grafika -- Polska -- 18 w