[Ekslibris] Neptun - Šalamon, Arpad (1930- ). ([Miejsce nieznane], 2016)
Przedstawia po środku Fontannę Neptuna w Gdańsku na tle ułożonych promieniście charakterystycznych budowli gdańskich, pod wyobrażeniem ołówkiem napis - tytuł dzieła: Neptun.
Na odwrocie pieczątka z nazwiskiem artysty, oraz przyklejona kartka z nazwiskiem, symbolem techniki graficznej i datą.
Keywords: Ekslibrisy -- Słowenia -- 1990-.