Osiągnięcia naukowo-badawcze pracowników naukowych Sekcji Teologii Duchowości ATK / Marek Szymula. - Szymula, Marek (1961- ).
Dziesięciolecie Sekcji Teologii Duchowości Akademii Teologii Katolickiej. A. Katedra Teologii Życia Duchowego. - Ks. prof. dr hab. Stanisław Urbański. - Ks. dr Marek Szymula. B. Katedra Hagiografii. - Ks. dr hab. Ireneusz Werbiński. C. Katedra Mistyki Chrześcijańskiej. - O. dr hab. Placyd Paweł Ogórek.