[Afisz. Incipit:] Wieczór artystyczny Mickiewicz i Puszkin w słowie pieśni i muzyce ... ([wydawca nieznany], 1949)
Afisz informujący o wieczorze artystycznym, który miał miejsce 31.07.1949 r. na molo w Sopocie. Udział wzięli: Malwina Szczepkowska - słowo wstępne, Aniela Fechnerowa (mezzosopran), Maria Fołtynówna (sopran), Albin Fechner (baryton), prof. Wanda Hendrich (akompaniament), artyści Państwowego Teatru Wybrzeże - recytacje, Balet Janiny Jarzynówny - tańce polskie i rosyjskie. Muzyka z opery "Straszny dwór" Moniuszki i "Eugeniusz Oniegin" Czajkowskiego. Organizatorzy: Wojewódzki Komitet Rocznic Mickiewicza i Puszkina oraz Wojewódzki Zarząd Ligi Kobiet w Gdańsku.