Nicola Manzari - Nasze kochane dziatki : Komedia w 3 aktach = (I nostri cari bambini) / Państwowy Teatr "Wybrzeże". (Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1958)
Program teatralny prapremiery w Teatrze Kameralnym w Sopocie 27.03.1958 r. Reżyseria: Stanisław Milski, scenografia: Feliks Krassowski, kierownik literacki: Walerian Lachnitt.