Albert Forster-Stadion Danzig - Verlag A. W. Kafemann (Danzig : Druck A. W. Kafemann G.m.b.H., 1934)
Przedstawia stadion piłkarski przy ul. Traugutta w Gdańsku Wrzeszczu, przy stadionie powiewają flagi Gdańska i hitlerowskie, 1934 r.
Pocztówka okolicznościowa wydana z okazji otwarcia po remoncie stadionu piłkarskiego przy ul. Traugutta, na awersie: Albert Forster-Stadion Danzig Einweihung am 1. Juli 1934.
Keywords: Karty pocztowe -- Polska -- Gdańsk -- 1900-1945.; Nazizm -- Polska -- Gdańsk -- karty pocztowe; Stadiony -- Polska -- Gdańsk -- karty pocztowe; Gdańsk (Polska) -- 1920-1939 (Wolne Miasto) -- karty pocztowe