Obchód 2giej rocznicy założenia koła śpiew. "Moniuszko" w Gdańsku. (s.n.], 1922)
Druk z tekstami pieśni, śpiewanymi na koncercie rocznicowym, który miał miejsce w Sali Stoczni Gdańskiej przy Werftgasse (Doki) 15 stycznia 1922 r.