Ex - Libris Ing. Dott. Gianni Mantero : Semper Sit Io / Désiré Acket. - Acket, Désiré (1905-1987) (1973)
Stojąca z uniesionymi do góry rękami stojąca naga kobieta na tle kolumny i frontonu katedry w Mediolanie. U góry na rozwiniętym rulonie napis: Ex - Libris ng. Dott. Gianni Mantero, u dołu dewiza: Semper Sit Io. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.