Obelisk ku czci pułkownika Franciszka Hynka w Szatarpach pod Kościerzyną. (1969)
Przedstawia dzieci odsłoniecie pomnika pilota pułkownika Franciszka Hynka w Szatrapach pod Kościerzyną, 19listopada 1969 roku.