Prawo dzieci niepełnosprawnych / Elżbieta Maj. - Maj, Elżbieta A.
Zakres i treść: gwarancje zawarte w Konwencji o Prawach Dziecka, standardy międzynarodowe w ochronie osób niepełnosprawnych, ochrona niepełnosprawnego dziecka w prawie polskim, rehabilitacja społeczna i zawodowa, zdrowie, pomoc społeczna, nauka.