[Afisz teatralny] : [Inc.:] Erstes Abonnement. No. 7. Heute Freitag, den 10. Oktober 1817. Camilla, oder: Das Burgverließ. Eine Oper in 3 Aufzügen, aus dem Italiänischen übersetzt von Ihle, mit Musik von Ferdinand Pär. ([Gdańsk : s.n.], 1817)
Afisz przedstawienia "Camilla, oder: Das Burgverließ. Eine Oper in 3 Aufzügen" z mzuyką F. Paëra.
Tytuł nadany przez katalogującego.
W górnej części afisza wizerunek orła pruskiego.
Miejsce na podst. treści afisza i katalogu hist. PAN BG.
Keywords: Paër, Ferdinando -- (1771-1839).; Stadttheater (Gdańsk) -- historia; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w; Teatry -- Polska