Początek duchowości inkarnacyjnej - "gdy jednak nadeszła pełnia czasu" (Ga 4,4) / Stanisław Urbański. - Urbański, Stanisław (1947- ).
1. Życie duchowe darem Bożej miłości. 2. Inkarnacyjność życia duchowego. 3. Pełnia życia duchowego. 4. Pełnia świętości Maryi. 5. Rozwój życia duchowego Maryi i człowieka.